Kandilli Mahallesi İskele Caddesi NO:20/1 34684 Üsküdar İstanbul
Menü
Kandilli Mahallesi İskele Caddesi NO:20/1 34684 Üsküdar İstanbul
Menü

Avrupa Bulut Ödülleri'nde Türkiye'yi Temsil Edecek 6 Şirket Belli Oldu

Türkiye’de üçüncü defa düzenlenen Avrupa Bulut Ödülleri’nde Avrupa’nın en prestijli bulut bilişim ödülü Euro Cloud Awards’a katılacak 6 şirket belli oldu. Altı kategoride birinciliği kazanan firmalar, Barselona’da gerçekleşecek Euro Cloud 2015’te yarışacak.

2 Ekim 2015, İstanbul – Avrupa Bulut Ödülleri’nin (EuroCloud Awards) Türkiye ödül töreni, 2 Ekim’de BTK Eski Başkanı Dr. Tayfun Acarer ve bilişim sektörünün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Ödül töreninde Türkiye’yi Barselona’daki finalde temsil edecek 6 kategorinin birincileri ödüllerini aldı. Ayrıca kategorilerinde ikinci ve üçüncü olan firmalara da ödül verildi.

Türkiye’de üçüncü kez Bizz Consulting tarafından, Vodafone Türkiye ve Microsoft’un ana sponsorluğu, Intel ve Cloudteam’in destekleriyle düzenlenen Avrupa Bulut Ödülleri’ne bu yıl 62 firma başvuru yaptı. Sektörün önde gelen CEO ve yöneticilerinden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda Türkiye’yi temsil edecek şirketler belirlendi.

Ödül törenine BTK Eski Başkanı Dr Tayfun Acarer, TÜBİSAD Başkanı Prof. Dr. Kemal Cılız, Microsoft Türkiye Kurumsal Müşteriler ve İş ortakları Genel Müdür Yardımcısı, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Cloudteam Kurucu Ortağı Funda Vural, Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın ve çok sayıda sektör yöneticisi katıldı.

Bütün bulut bilişim eko sistemini bir araya getiren törende Türkiye’yi 5-7 Ekim 2015 tarihlerinde Barselona’da da Türkiye adına yarışacak kategori birincileri şu şirketler oldu:

Yatay Çözümler Alanında En İyi Bulut Bilişim Hizmeti: Etiya

Sektörel Çözümler Alanında En İyi Bulut Bilişim Hizmeti: HP Türkiye

En İyi Bulut Bilişim Dönüşüm Yöntemleri : Boydak Holding

Yılın Startup Servis Sağlayıcısı: Paraşüt

Yılın Bulut Bilişim İnovasyonu: Eriktronik İnovasyon

Yılın Bulut Hizmeti Müşterisi: Coca Cola İçecek

TÜBİSAD Başkanı Prof. Dr. Kemal Cılız yaptığı konuşmada şunları söyledi: “TÜBİSAD olarak 2011 yılından beri yaptığımız Pazar araştırmalarına göre, bilişim sektörü her sene ortalama yüzde 10-15 büyüyor. Geçen seneki araştırmamız, sektörün yaklaşık 70 milyar TL’ye yaklaştığını gösteriyor. Bunun yaklaşık 20 milyar TL’sinin bilgi teknolojilerinden gelen pazar payı olduğu görülüyor. Diğer 50 milyar TL’ye yakın kısmı ise Telekom sektöründen geliyor. 4-5 senedir yapmış olduğumuz bu araştırmada vurgulamak istediğimiz husus; bilişim sektöründe katma değerli hizmetlerin artması gerektiğidir. Sektörümüz ithalata dayalı bir sektör. Yerli üretimin ve katma değerli servislerin artması kendi iç pazarımızın dinamiklerinin daha sağlam olmasını sağlayacaktır. Türkiye’nin ekonomisindeki çarpan etkisinin ciddi anlamda hayata geçmesi için de katma değerli hizmetlerin, yazılımın Türkiye’de artması gerektiğine inanıyoruz. Bulut teknolojileri de bu anlamda fırsattır. Türkiye’nin bilişim alanında bölgesel güç olma potansiyeli bulunmaktadır. Bulut bilişim buna bir fırsattır.”

Bilişim Teknolojileri Kurumu Eski Başkanı Dr. Tayfun Acarer, “Sektörü geliştirmek ve Türkiye’nin hedeflerine katkı yapmak amacıyla 3 temel hedef çok önemlidir. Bunlardan biri altyapı, ikincisi, yerli yazılım üretilmesi ve üçüncü unsur AR-GE ve inovasyondur. Sabit altyapımızı artık, hızlı bir şekilde fibere çevirmemiz gerekmektedir.4,5 G ile birlikte şu anda kullanılan 100 binden fazla baz istasyonu sayısı artacaktır. Bizim bu konuda sivil toplum kuruluşu ve STK’lar olarak, tamamen objektif ve bilimsel verilerle, baz istasyonları olmazsa mobil altyapının kurulamayacağını yeni jenerasyonlarda daha fazla baz istasyonu gerektiğini anlatmamız gerekir. İkinci önemli konu olan yerli yazılım üretilmesi konusunda, devlet önemli destekler veriyor. Türk firmalarını hızlı bir şekilde yazılım konusunda desteklememiz gerekiyor. Türkiye’de AR-GE konusunda çok kabiliyetli firmalarımız var. Türkiye’deki yazılım konusunda AR-GE yapan işletmelerimize kesinlikle güvenmemiz ve imkânlarımız ölçüsünde desteklememiz gerektiğini düşünüyorum”

Microsoft Türkiye Kurumsal Müşteriler ve İş ortakları Genel Müdür Yardımcısı Murat Yılmaz geleceğe yön veren 4 ana trend olduğunu ve bu trendlerin en önemlisinin bulut bilişim olduğunu belirterek şunları söyledi: “Biz Microsoft olarak, 4 ana trendin geleceğe yön vereceğini görüyoruz. Sırf bu nedenle, yılda 10 milyar doların üzerinde Ar-Ge bütçesini bu 4 ana kavrama ayırdık. Bunlar, teknolojinin avantajlarını herkesin kolayca ulaşabileceği ve yönetebileceği bir platforma taşıyan ‘Bulut Bilişim’, şirketlerin sahip olduğu veriyi daha iyi kararlar almak için kullanabilecekleri ‘Büyük Veri’, birlikte çalışma verimliliğini artıran ‘Kurumsal Sosyal Ağlar’, ve her an, her yerde bilgiye erişim ve verimlilik vaadi sunan ‘Mobil Çözümler’dir. Bulut bilişim sadece dört mega trendden biri değil, aynı zamanda diğer üç mega trendin var olmasını sağlayan bir kavram. Microsoft olarak biz bulut bilişim ile üretkenlikten, esnekliğe, iş zekasından, güvenliğe kadar işinizde bilişimin gücünden doğru faydalanmanız, doğru zamanda, doğru fırsatları yakalamanız için gücünüze güç katacak kurumsal çözümler sunuyoruz. Aynı anda altyapı, platform ve yazılımı bir servis olarak sunabilen bulut çözüm ailesine sahibiz. Sadece Microsoft bu şekilde kapsamlı bir bulut platformu sunabiliyor. Nitekim, bugün Fortune 500’ün %80’i Microsoft bulut hizmetlerinden yararlanıyor. Yine Fortune 500 şirketlerinin %50’si Microsoft Azure’u kullanıyor. Her hafta 10,000 yeni müşteri Azure’a kayd oluyor. Her 2 dakikada 1 milyardan fazla kullanıcı da Azure platformu üstünden bulut bilişimin avantajlarını yaşıyor. Microsoft’un bulut bilişim hizmetlerinin dünya çapında bu denli yaygın kullanılması ve tercih edilmesinin arkasında ise sağladığımız güvenli bilişim altyapımız yer alıyor. Avrupa gizlilik yasasına göre süreklilik, tutarlılık ve veri güvenliği konusunda tek kurum olan Microsoft, Avrupa standartlarına göre uygunluğu tescillenmiş tek bulut sağlayıcısı olarak öne çıkıyor. Dünya çapında 19 farklı bölgede faaliyet gösteren veri merkezimiz ile şirketlere diledikleri an diledikleri yerden operasyonlarını yürütmeleri ve büyüme fırsatlarını yakalamaları için olanak sağlıyoruz. Microsoft Türkiye olarak akıllı bulut bilişim çözümlerimizle Turkiye’den her ölçekten kuruma dünyanın son derece yaygın bir ağda faaliyet gösteriyoruz”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise “Dünyada dijital veri giderek büyüyor. Kurumlar artık geçmişe kıyasla çok daha fazla veriyi işlemek, saklamak ve analiz etmek zorunda. Katlanarak artan bu veriyi saklama ve işlemede yeni bulut paradigması kaçınılmaz. Bulut bilişim; bilgiye erişim, bilgiyi saklama ve bilgiyi analiz etme anlamında yepyeni fırsatları önümüze seriyor. Bulut, muazzam bir ekonominin de baş aktörü. Araştırmalara göre, 2020’ye gelindiğinde bulut hizmetlerinin küresel olarak toplamda en az 191 milyar dolarlık bir ekonomi yaratması bekleniyor. Bu yükselen ekonomide Türkiye’nin yer almaması düşünülemez. Bulut bilişim için güvenilir, yüksek kapasiteli veri merkezlerine yatırım, ülkemizin bu parlak gelecekte önemli bir aktör olması için şart. Veri merkezlerinin Türkiye’deki durumu, dünyada da olduğu gibi gün geçtikçe katlanarak büyüme eğilimi gösteriyor. Vodafone olarak, 80 milyon TL yatırımla Türkiye’nin en büyük veri merkezini kurduk. Bugün, bütün bulut hizmetlerini tek bir noktadan dakikalar içinde müşterilerimize sunabiliyoruz. Dijital işletmelerin dijital mağazası olan Yarına Hazırım Market ile tüm ürünler için hızlı bir alışveriş deneyimi sunarken, müşterilerimizin kurulum bekleme süresini de ortadan kaldırıyoruz. Dünya çapında son teknolojiyle Türkiye’deki kurumların bugünden yarına hazır olmasını sağlamaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, öncü ve inovatif projelerin yarıştığı bir platform olan EuroCloud’da ödül alan tüm firmaları tebrik ediyorum.”

Avrupa Bulut Ödülleri kapsamında “BT Sektörünün 2015 Yılı ve 2015 Beklentileri” başlıklı bir de panel düzenlendi. Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, Koç Sistem Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu, HP Türkiye Genel Müdürü Güngör Kaymak,Cloudteam Kurucu Ortağı Funda Vural, Index Grup Şirketleri İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, ve Microsoft Türkiye Teknoloji Çözümleri Genel Müdür Yardımcısı Onur Koç’un konuşmacı olduğu panelde, bilişim sektörünün 2015 performansı ve 2016 beklentileri ele alındı.

Yatay Çözümler Alanında En İyi Bulut Bilişim Hizmeti
Kategori Birincisi
Etiya Bilgi Teknolojileri

Yatay Çözümler Alanında En İyi Bulut Bilişim Hizmeti
Kategori İkincisi
Medianova

Yatay Çözümler Alanında En İyi Bulut Bilişim Hizmeti
Kategori Üçüncüsü
Eczacıbaşı Bilişim

Sektörel Çözümler Alanında En İyi Bulut Bilişim Hizmeti
Kategori Birincisi
Hewlet Packard Türkiye

Sektörel Çözümler Alanında En İyi Bulut Bilişim Hizmeti
Kategori İkincisi
HotelRunner

Sektörel Çözümler Alanında En İyi Bulut Bilişim Hizmeti
Kategori Üçüncüsü
FGS Bilgi İşlem Ürünleri

En İyi Bulut Bilişim Dönüşüm Metotları
Kategori Birincisi
Boydak Holding

En İyi Bulut Bilişim Dönüşüm Metotları
Kategori İkincisi
IHS Telekom

Yılın Startup Servis Sağlayıcısı
Kategori Birincisi
Paraşüt
Yılın Startup Servis Sağlayıcısı
Kategori İkincisi
LimonHost

Yılın Startup Servis Sağlayıcısı
Kategori Üçüncüsü
Skyatlas

Yılın Bulut Bilişim İnovasyonu
Kategori Birincisi
Eriktronik İnovasyon

Yılın Bulut Bilişim İnovasyonu
Kategori İkincisi
Skyatlas

Yılın Bulut Bilişim İnovasyonu
Kategori Üçüncüsü
Positive Enerji

Yılın Bulut Hizmeti Müşterisi
Kategori Birincisi
Coca Cola İçecek

Yılın Bulut Hizmeti Müşterisi
Kategori İkincisi
Arçelik

Yılın Bulut Hizmeti Müşterisi
Kategori Üçüncüsü
Gitti Gidiyor

Bizi Takip Edin