Kandilli Mahallesi İskele Caddesi NO:20/1 34684 Üsküdar İstanbul
Menü
Kandilli Mahallesi İskele Caddesi NO:20/1 34684 Üsküdar İstanbul
Menü

Türkiye Bulut Ödülleri Sahiplerini Buldu

Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, Intel, Oracle, EMC, IDC’nin katkıları, TÜBİSAD desteği ve Bizz Consulting temsilciliğinde, Türkiye’de ilk defa düzenlenen Türkiye Bulut Ödülleri, Avrupa’nın en prestijli bulut bilişim ödülü Euro Cloud’un ülke elemesi tamamlandı.

Türkiye Bulut Ödülleri’nde ülkemizin bulut çözümü tedarikçilerinin başarıları vitrine çıktı. En İyi Bulut Hizmeti Ürünü ödülünü Netsis kazanırken, Cloud Arena En İyi Teknoloji Şirketi ödülünü Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy’un elinden aldı. En İyi Ticari Sektör Örnek Vakası KoçSistem olurken En İyi Kamu Yönetimi Örnek Vakası ödülünü Sampaş göğüsledi. Bulut Servisi Müşteri Kategorisi’nde ödül Logo Yazılım’a gitti. Başarıları jüri tarafından ödüllendirilen örnekler, Avrupa’da Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.

Etkinlikte düzenlenen bulut bilişim panelinde, Türkiye’de bulutun gelişimi ve potansiyeli de masaya yatırıldı. Panelde Vodafone Türkiye Kurumsal Satış ve Çözümler Direktörü Önder Güler, Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, TÜBİSAD Başkanı Kemal Cılız, Oracle Türkiye Ülke Başkanı Gürhan Kalelioğlu, KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu ve EMC Türkiye CEO’su Önder Dönmez söz aldı.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurulu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, ödül töreninin açılış konuşmasında şunları söyledi:
“Dünyada her yıl data trafiği iki kat artıyor. Tüm bu bilginin muhafaza edilmesi ve işlenmesi için bulut kaçınılmaz bir süreç. Ülke olarak bulut bilişime nasıl geçebiliriz, ne kadar fayda sağlayabiliriz ve nasıl stratejiler olmalı, bunu konuşmalıyız. Bulut bilişimin yeni sürecinde yeni standartların da belirlenmesi lazım. Eğer standartları belirleyemezsek istenen faydayı sağlayamayız. İyi çalışan bir bulut sisteminde gerek kamuda gerek özel sektörlerde yaşanan sıkıntılar ortadan kalkacak. Bulutla beraber sektörün en önemli sorunu olan sertifikasyon sorunu da ortadan kalkacak. Bugün en çok turist alan şehirlerden biri olan New York bile turizme yatırımdan vazgeçip bilişime yatırım yapıyor. Türkiye’de bulut bilişim fırsatını iyi değerlendirirsek bilgi ve iletişim sektörüne çok büyük katkılar sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Bu alandaki iddiamızı Avrupa Bulut Ödülleri için sürdürmek de büyük önem taşıyor.”

Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Başkanı Kemal Cılız ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“TÜBİSAD olarak misyonumuz bilgi ve iletişim teknolojilerini ülkemizin sağlıklı ve sürdürülebilir büyümesinin temel bileşeni olarak konumlandırmak. Bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün gelişmesi Türkiye’nin büyüme hedefine ulaşmasına katkıda bulunacak. Gerek şirketlere sağladığı verimlik artışı gerekse katma değer üretme konusundaki kaldıraç etkisiyle sürdürülebilir büyümeyi sağlayacak potansiyel taşıdığına inanıyoruz.”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, panelde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Araştırmalara göre, dünya genelinde şirketler bulut bilişim hizmetlerine 2016’da 207 milyar dolar harcama yapacak. Buna karşın, bu teknolojilerin sağladığı tasarruf avantajıyla 2020 itibarıyla oluşacak gelirler 1 trilyon dolar artırılmış olacak. Avrupa Birliği ülkelerinin de bulut bilişimi kullanarak 2020 yılına doğru GSYİH’de %25’lik büyüme, verimlilikte ise %40’lık artış sağlaması bekleniyor.

Türkiye’de ise özellikle KOBİ’lere baktığımızda bilişim teknolojileri (BT) harcamalarında donanım maliyetleri oranının gelişmiş ülkelere kıyasla daha yüksek olduğunu ve toplam BT harcamalarının yüzde 28’ine ulaştığını görüyoruz. Oysa bulut bilişim, şirketleri donanım maliyetinden tasarruf etme imkanı sunan önemli bir fırsat yaratıyor. Teknoloji üreten ve inovasyona yatırım yapan Vodafone Türkiye olarak bu nedenle bulut bilişimin dijital evrenin en temel unsurlarından biri olduğunu ve şirketleri donanım maliyetlerinden uzaklaştıracak bir olanak yarattığını düşünüyoruz. Bu vizyon ile yüksek kapasiteli ve güvenilir veri merkezlerimizi Türkiye’de en son teknolojiyle inşa ediyoruz. Türkiye’nin en büyük veri merkezi olan Vodafone Türkiye Bulut Teknolojileri Merkezi 80 Milyon TL’lik yatırımla bu yıl hayata geçirdik. Diğer yandan 120 milyon TL’lik yatırımla desteklediğimiz Vodafone İş Ortağım Kırmızı Bulut hizmeti sayesinde işletmeler %95 oranında yatırım maliyeti tasarrufu sağlayabiliyor. Dünya çapında en son teknolojiyi kurumsal müşterilerimize ulaştırma vizyonuyla bulut bilişim alanında yaptığımız çalışmaları sürdüreceğiz. Bu perspektif ile bulut bilişim alanında verilen Euro Cloud ödüllerine Vodafone Türkiye olarak ana sponsoru olmaktan duyduğumuz mutluluğu ifade etmek isterim.”

EN İYİ KAMU YÖNETİMİ ÖRNEK VAKASI KATEGORİSİ
1. SAMPAŞ
2. TURKCELL
3. SMARTTEK

BULUT SERVİSİ MÜŞTERİSİ KATEGORİSİ
1. LOGO YAZILIM
2. BURSA GAZ

EN İYİ BULUT HİZMETİ ÜRÜNÜ KATEGORİSİ
1. NETSİS YAZILIM
2. LOGO YAZILIM
3. TTNET

EN İYİ TEKNOLOJİ ŞİRKETİ KATEGORİSİ
1. CLOUDARENA
2. SOCIAPLUS
3. IMONA TEKNOLOJİ

• Jüri Özel Ödülü

SADECEHOSTING INTERNET HİZMETLERİ
EN İYİ TİCARİ SEKTÖR ÖRNEK VAKASI KATEGORİSİ
1. KOÇSİSTEM
2. BİMSA
3. İNDİRDİK.COM

Bizi Takip Edin